پاسخ به سوالات والدین (۷) با ناخون جویدن فرزندم چه کنم؟ 

عنوان:
مشاوره فرزند پروری
موضوع:
پاسخ به سوالات والدین
تقویم انتشار: «شنبه هر هفته»
انتشار پاسخ مشاورین شهروند فردا
هزینه:
کاملا رایگان

در بخش مشاوره وب سایت شهروند فردا، والدین و مربیان می توانند مشکلات و دغدغه های تربیتی خود را مطرح نموده و پاسخ آن را از رواشناسان و مشاورین شهروند فردا دریافت نمایند. در این چالش به ارائه راهکارهایی جهت کمک به کنار آمدن کودکان با عواقب طلاق می پردازیم.

با سلام 

 دخترم ۳ ساله است و به تازگی رفتار ناخون جویدن پیدا کرده و زیاد این کار را انجام می دهد و باعث نگرانی من شده است. لطفاً راهنمایی كنید چه کار کنم تا این عادت را ترک کند.

سلام والد گرامی

ناخن جویدن جز رفتارهای عادتی رایج در میان کودکان است. برخی کودکان در پاسخ به فشارهای محیطی و رشدی که ممکن است حتی برای والدین محسوس نباشد، با جویدن ناخن و یا مکیدن انگشت خود را آرام می کنند. گاهی هم صرفا ممکن است حوصله شان سر رفته باشد و یا از سر کنجکاوی دست به این کار بزنند. هر چه هست با گذشت زمان به این کار عادت می کنند. اگر ناخن جویدن فرزند شما در پاسخ به استرس های اخیر محیطی مانند تولد خواهر و یا برادر، بازگشت مادر به سرکار، رفتن به مهدکودک، تنش های اخیر والدین و مسائل دیگر است، و یا این که به صورت ناخودآگاه این کار را انجام می دهد، مثلا هنگام تماشای تلویزیون، و به خاطر جویدن ناخن از انگشتانش خون نمی آید، می توانید با راهکارهای زیر به او کمک کنید:

۱. استرس و اضطراب را کاهش دهید. با توجه و محبت بیشتر او را برای گذار از شرایط استرس زای محیطی یاری کنید. با فعالیت های بدنی مثل توپ بازی و ورزش های ریتمیک با موزیک تند، و یا فعالیت هایی مثل نقاشی کشیدن و قصه گفتن او را سرگرم کنید. می توانید به او یاد دهید دستانش را محکم مشت کند و بعد از شمردن سه شماره رها کند. این کار به کاهش تنش او کمک می کند. یا به او آموزش دهید که ۵ بار نفس عمیق بکشد. دم عمیق از بینی و بازدم محکم از دهان.

۲. در مورد ترک عادتش با او صحبت کنید. و با هم یک نشان خصوصی برای توقف رفتارش بگذارید که فقط شما و او در جریان آن است. مثلا زمانی که شما روی شانه او را لمس کردید و یا یک کلمه رمزی گفتید یعنی او مشغول ناخن جویدن بوده و آن را متوقف کند.

۳. سعی کنید دستان او را مشغول به بازی و کاری کنید مثل بازی جورچین و یا شن بازی، بازی با گل رس، خمیر بازی و …

۴. می توانید زمانی که او مشغول ناخن جویدن است، به عنوان جایگزین به او هویج خام، آب نبات چوبی و یا بستنی بدهید.

۵. هیچ وقت او را به خاطر این کار تنبیه و سرزنش نکنید. و به خاطر هر قدم در توفق این رفتارش او را تشویق کنید.

 

در آخر باید گفت که عادت ها به مرور زمان شکل می گیرند و با صرف زمان هم از میان می روند. صبور باشید و در کنار محبت و علاقه به فرزند عزیزتان، او را در این امر یاری کنید.

توجه داشته باشید که اگر ناخن جویدن فرزندتان باعث خونریزی انگشتان ویا زخم شدن آن ها شده است، و یا به همراه رفتارهای تکرار شونده کندن موی سر، مژه و یا پوست بدن است حتما به روانشناس مراجعه کنید و برای قطع این رفتارها کمک های لازم را دریافت کنید.

 

پاسخ سوال و دغدغه خود را مشاورین شهروند فردا بخواهید:

پیمایش به بالا