پاسخ به سوالات والدین (۸) چگونه از گم شدن كودكم در گردش های بيرون از خانه جلوگيری كنم؟
در بخش مشاوره وب سایت شهروند فردا، والدین و مربیان می توانند مشکلات و دغدغه های تربیتی خود را مطرح نموده و پاسخ آن را از رواشناسان و مشاورین شهروند فردا دریافت نمایند.
با سلام
من مادر يك پسر ۴ و نیم ساله هستم. مشكلي كه چندين بار براي من پيش آمده اين است كه وقتي او را با خودم به گردش يا خريد برده ام، لحظه ای حواسم پرت شده و وی گم شده است. اين وضعيت برايم نگران كننده شده. چگونه مي توانم به او آموزش دهم كه نبايد از من دور شود؟ لطفا راهنمايي ام كنيد.
مادر عزيز سلام
كودكان خردسال همزمان با تحرك بيشتر، شروع به كشف محيط دور و برشان مي كنند. اين وضعيت در خردسالان كم سن تر طبيعي است. زيرا حواس آنها اغلب به راحتي با ديدن چيزهای دور و برشان پرت مي شود و از محل اصلي دور مي شوند. البته اگر علايم كودكان بيش فعال – كم توجه را داشته باشند از اينكه ببينند با دور شدنشان بقيه چه واكنشي نشان مي دهند، خوششان مي آيد؛ يا اينكه اينكار برايشان نوعي بازي است.
تنها چيزي كه ميتواند واقعا از گم شدن كودك پيشگيري كند، آموزش نزديك والدين ماندن است كه در ادامه به توضيح مفصل تر آن مي پردازيم.
براي آموزش كودك زماني را در نظر بگيريد
با يك قدم زدن ٥ دقيق اي شروع كنيد. اولين گردش كوتاهتان بايد آموزش در مكان های امني مثل خياباني آرام يا پارك باشد. برنامه های بعدی بتدريج طولاني تر مي شود و تا حدود ده دقيقه افزايش ميابد. تا زمانيكه كودكتان نزديك ماندن را نياموخته از رفتن به مكان های شلوغ بپرهيزيد.
عادت های معمول كودكتان را در نظر بگيريد
زماني كودك را بيرون ببريد كه از اين كار لذت ببرد. زمان خواب، غذا خوردن يا مواقعي كه خسته يا گرسنه است وقت مناسبي براي اين كار نيست.
كودك را براي بيرون رفتن آماده كنيد
برايش توضيح دهيد كجا مي رويد و انتظار داريد او چه كاری انجام دهد. « يادت باشه هر جا ميريم نزديك مامان بمونی»
رفتارهاي مطلوب او را تشويق كنيد
مكررا كودكتان را به سبب اينكه نزديك شما مانده تشويق كنيد. اينكار را قبل از اينكه فرصت دور شدن بيابد انجام دهيد. وقتي با كودك راه ميرويد، با او حرف بزنيد و به گلها، پرندگان يا هر چيز جالبي اشاره كنيد.
اگر فرزندتان بيشترين زمان گردش را نزديك شما ماند در پايان او را با يك فعاليت دلخواهش تشويق كنيد. يك گردش تمرينی ديگر را در نظر بگيريد و به او بگوييد براي دفعه بعد دوست دارد چه پاداشي دريافت كند.
وقتي كودك بدون دور شدن از شما توانست به گردش بيايد به تدريج تعداد تشويق را كم كنيد.
در پايان اين كه:
رعايت موارد ذكر شده نياز به صبر و حوصله و زمان دارد. پس صبورو پيگيرباشيد. به خاطر بسپاريد كه نظارت دقيق و محافظت لازم، وظيفه ي اصلي شماست. زمانيكه فرزندتان ياد گرفت نزديك شما بماند اجازه دهيد نزديك ماندن را با افراد ديگر مثل پدربزرگ، خاله و .. تمرين كند.